Politică

Grevă a funcționarilor din prefecturi

Funcționarii din mai multe prefecturi din țară se află luni în grevă, ei reclamând nivelul salarizării. 

„Funcționarii publici și personalul contractual din instituțiile prefectului din țară declară grevă generală în data de 10 aprilie 2023. La această acțiune vor participa 1.800 salariați prin încetarea colectivă și voluntară a lucrului la sediul instituției prefectului. Solicităm trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate”, a transmis Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică.

Sindicaliștii reclamă că un angajat al instituției prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. 

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituțiile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

 

Vizualizări: 502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: