Politică

Proiect de lege pentru bugetari

Peste 30 de parlamentari din partidele Coaliţiei - PSD, PNL UDMR - au depus săptămâna trecută un proiect de lege prin care să fie majorate salariile angajaţilor din prefecturi, în special ale celor cu funcţii de conducere.

Motivul este că angajaţii din aceste instituţii sunt puşi să întocmească documente cu celeritate şi lucrează pe speţe unde trebuie mare atenţie. Prin proiectul de lege are loc modificarea unor anexe din Legea salarizării unitare, prin care un director general, grad II, ar avea suma mărită cu încă 1.200 de lei, până la 9.283 de lei, în timp ce un director general, grad I, un plus de 1.100 de lei, ceea ce înseamnă ca ar ajunge la 8.375 de lei brut, pentru salariul de bază.

Leafa de bază a unui director general adjunct ar urma să fie mărită cu 1.132 de lei, cuantum aplicabil şi pentru un inspector-şef sau şef de compartiment. Circa 800 de lei în plus ar urma să aibă şi un contabil-şef.

Pe de altă parte, un şef de birou ar putea să aibă salariul de bază crescut cu doar 300 de lei. Potrivit expunerii de motive, efortul bugetar lunar pentru aceste măriri ar fi de 4,3 milioane de lei, ceea ce anual ar însemna 51,6 milioane de lei.

 

Vizualizări: 2,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: