Eveniment

Program „Rabla pentru microbuze școlare”

Pe lângă programele anuale Rabla Clasic şi Rabla Plus, care au demarat deja vineri, Guvernul propune anul acesta și programul Rabla pentru microbuze școlare.

Pe data de 24 martie programele Rabla Clasic şi Rabla Plus au început cu un buget majorat față de anii trecuți. Totalul bugetului este de 1,5 miliarde lei anul acesta pentru cele două programe, an în care sunt resurse alocate pentru un program nou, finanţat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră, programul Rabla Local dar și pentru un program nou numit Rabla pentru microbuze școlare.

Potrivit ministrului de resort, un alt program nou ce va fi lansat în acest an se referă la microbuzele electrice şi este destinat unităţilor de învăţământ. „Venim cu încă un program nou – Programul Microbuze Electrice, care se adresează unităţilor de învăţământ. Pentru simplificarea programului, deschidem apelul de proiecte pentru Consiliile Judeţene, care vor centraliza cererile din partea unităţilor de învăţământ, astfel încât AFM să poată să gestioneze mai eficient acest program şi să gestioneze un număr mai mic de contracte şi să existe şi o etapă de descentralizare a acestui program către administraţia judeţeană”, a spus Tanczos Barna, ministru al  Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Vizualizări: 662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: