Actualitate

Producătorii de energie prosperă, furnizorii sunt la un pas de faliment

Piața de energie a luat-o razna, iar prețul pe MW a ajuns și la trei mii de lei. În aceste condiții, producătorii de energie au profituri uriașe, fără precendent, iar furnizorii, care au apucat să încheie contracte cu consumatorii la prețurile vechi, sunt la un pas de faliment.

Furnizorul Tinmar Energy, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, și-a anunțat clienții care primesc energie electrică la un preț plafonat că nu le va mai furniza energie, începând cu data de 16 septembrie, deoarece spune că nu are resursele necesare pentru a susține achizițiile necesare de energie. 

Compania susține că este vorba doar despre unii consumatori industriali, nu și despre consumatorii casnici. 

Tinmar Energy afirmă, într-o nouă precizare pentru economedia.ro, că „respectă obligațiile legale și contractuale” și că „nu a denunțat contractele, ci a încercat cu acordul părților să negocieze condițiile de derulare a acestora”.

„Există o serie de consumatori care au răspuns pozitiv solicitărilor noastre și cu care am încetat relațiile contractuale ca urmare a înțelegerii amiabile între părți”, a mai transmis compania aici.

Vizualizări: 858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: