Eveniment

Procuror: Moartea studenților din Iași a fost "foarte violentă"

Procurorul de caz care anchetează moartea celor doi studenți descoperiți uciși la Iași, într-o vilă de lux, face dezvăluiri. Aceasta spune că moartea a fost una extrem de violentă, cei doi fiind înjunghiați de mai multe ori de făptaș.

”Moartea tinerei a fost violentă fiind datorată insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința unor multiple plăgi înțepat-tăiate. Leziunile sunt localizate la nivel epicranian, facial, cervical, atebraț stâng și drept. Moartea tânărului a fost, de asemenea, violentă, consecință a mai multor plăgi înțepat-tăiate. Acestea se identifică hemifaciesului stâng, regiunii cervicale, hemitoracelui stâng, antebrațului stâng, mâinii și pumnului drept”, a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, conform Antena 3.

Cadavrele a două persoane au fost găsite, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial de la marginea Iaşiului, anchetatorii luând în calcul un dublu asasinat. Trupurile victimelor erau parțial incendiate și aveau urme de violență. Doi tineri, studenți marocani în anul I la Universitatea Tehnică, au fost ridicați din campus și duși la audieri în legătură cu acest caz.

„Până la acest moment procesual s-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 ani, cetăţean marocan, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 ani, era prietena primului. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliţie care au fost informate cu privire la posibila dispariţie a tânărului student care, în cursul zilei de 10 decembrie, ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles”, a explicat prim-procurorul Mihaela Apostol.

Youssef A. şi Ioana B. au fost găsiţi după ce familia tânărului a anunţat poliţia despre faptul că acesta nu a mai urcat în avionul care ar fi trebuit să îl ducă în Belgia. Surse din anturajul celor doi spun că relaţia celor doi era de lungă durată, iar băiatul era liniştit, fără a avea probleme cu cei din jur.

 

Vizualizări: 1,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: