Actualitate

CEO arde, iar liderii sindicali se încaieră. “Nu i-a dat ajutor de înmormântare”

Vorbe grele aruncate între doi lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia. Este vorba despre Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni, și Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Totul a pornit de la faptul că societatea face concedieri colective în această perioadă, iar sindicatele își fură unele altora membri, ca să îi salveze de la concediere.

Pârvulescu a susținut chiar că le va face plângere penală celor care comit abuzuri. “La Turceni se închide grupul 3. Foarte mulți salariați nu sunt legați de acele grupuri și mă trezesc cu colegi care sunt pe secții care deservesc toate grupurile că sunt mutați pe alte posturi. Sunt abuzuri care se fac, voi face și plângeri penale, dacă domnii directori de acolo nu înțeleg că trebuie să lucreze transparent”, a spus Pîrvulescu la Interviurile Infinit FM, acuzând că acolo s-a format o clică sub patronajul liderului sindical Eugen Iovan.

Acesta din urmă a reacționat și a spus de ce unii salariați de la Turceni s-au dus în sindicatul lui Pîrvulescu, dar și de ce au plecat. “Nu vedeți că pe el nu îl mai interesează mișcarea sindicală? L-au părăsit oamenii din sindicatul lui de bază, de la Peșteana, și a venit să ia oamenii de la Turceni, că nu știu ce pomană face el, că le dă câte o sticlă de vin, două cutii de bere, o friptură la pachet, nu știu ce le mai dă. Știți ce a făcut acest individ? La un membru de sindicat de al lui, în decembrie i-a dat cadou, iar în ianuarie, când a decedat, nu a vrut să îi dea ajutor de deces. Nu avea familia cu ce să îl îngroape, au venit și le-am dat noi. Este lipsă de caracter”, a replicat Iovan la același post de radio.

Grupul 3 de la Turceni va fi închis în această vară, iar 70 de posturi vor fi reduse.

Vizualizări: 3,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: