Actualitate

Proces al foștilor mineri și energeticieni

Minerii și energeticienii pensionați din Complexul Energetic Oltenia au aflat cu uimire că nu le sunt recalculate pensiile în baza Legii 197/2021.

Pe cale de consecință, au decis să își ceară dreptul în instanță. "Asociația Pensionarilor din Minerit și Energie - MEREU ÎMPREUNĂ, reprezentată de o Casă de Avocatură din Gorj, a acționat în judecată Casa Județeană de Pensii Gorj, la Tribunalul Gorj, în numele și interesul membrilor pensionari, pentru neaplicarea prevederilor Legii 197/2021,fiindu-le respinse cererile de recalculare", anunță asociația, pe Facebook. 

Sunt peste cinci mii de cereri de recalculare depuse doar în Gorj. “Asa cum avem prevăzut în Statutul Asociației, scopul și obiectivul principal este de a promova, a apăra, ocroti, sprijini, inclusiv ajutorarea pentru obținerea drepturilor și a intereselor membrilor pensionari ai Asociației noastre. Singura speranță ne-a rămas în Justiție, acum fiind luați în batjocură de către Statul Roman prin instituțiile- Guvernul României, Ministerul Muncii, Casa Națională de Pensii și nu în ultimul rand de către parlamentarii nostri, noi fiind pentru ei doar "o minge de ping-pong", atât, pur și simplu!”, mai arată sursa citată.

Probabil și în acest caz vor fi câțiva care se vor mobiliza și câteva mii care vor aștepta să pice de sus.

Vizualizări: 6,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: