Ultima oră

Zeci de solicitări pentru salvamontiști

Zile de foc pentru salvamontiștii din toată țara! Turiștii au luat cu asalt zonele de munte pentru a petrece vacanța de sărbători, însă pentru mulți dintre ei, va fi o experiență deloc plăcută. Potrivit informațiilor centralizate de Salvamont România, doar în prima zi din an, salvatorii au intervenit în 40 de cazuri. Patru dintre ele au fost în zona montană Rânca, una dintre destinațiile preferate pentru acest sezon. 

Sezonul de iarnă a debutat cu un numar îngrijorator de mare de evenimente transmit salvamontiștii.

„Prima zi din an a fost o zi cu zeci de accidente montane, multe pe domeniile de practicare a schiului și saniusului, dar și cu persoane rătăcite, accidente de ATV sau accidentate în zona alpina înaltă. 

In aceasta perioada de varf a sezonului de iarna serviciile Salvamont România au lucrat cu efective maxime și au reușit un grad de răspuns de 100% la toate apelurile de urgență .

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 40 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Patru dintre apeluri au fost pentru Salvamont Gorj. A fost vorba despre persoane care au suferit entorse, fracturi și diverse alte plăgi. Toate acest accidente s-au petrecut în zona Rânca”, a transmis șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Acesta a mai precizat că din data de 23 decembrie, de când a început minivacanța de Crăciun, și până în prezent, salvamontiștii gorjeni au răspuns la nu mai puțin de 41 de solicitări din partea turiștilor răniți. 

 

Vizualizări: 343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: