Actualitate

Procedură accelerată în căutarea unui investitor pentru Termocentrala Turceni

CE Oltenia vrea să reia procedura de selecție pentru desemnarea unui investitor în vederea constituirii societăților pe acțiuni pentru implementarea proiectelor privind înființarea a patru parcuri fotovoltaice și a unui bloc pe gaz natural la SE Turceni. Sunt cele care trebuiau să fie realizate împreună cu Tinmar Energy, asociere care nu a mai fost dusă la bun sfârșit, după ce acționarii CE Oltenia nu au aprobat documentele tranzacției. 

Aprobarea reluării procedurii de selecție ”într-un mod accelerat” a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței acționarilor programată pentru 7 noiembrie. În plus, cu aprobarea acționarilor, CE Oltenia vrea să achiziționeze servicii specializate de consultanță și asistență juridică, financiară și fiscală pentru organizarea procesului de selecție a investitorului sau a investitorilor cu care va dezvolta parteneriate și va înființa societăți mixte. 

În cadrul aceleiași ședințe, acționarii vor aproba anularea procedurii de selecție pentru proiectele la care a fost selectat Tinmar Energy, precum și restituirea garanției de participare aferentă acestora.

 

Vizualizări: 2,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: