Politică

Problema pe care un primar vrea să o rezolve în acest mandat

Primarul comunei gorjene Bălănești încearcă de aproximativ 12 ani să clarifice situația terenurilor de la Stațiunea de Cercetare Pomicolă Gorj. 

Mai mulți cetățeni din comuna Bălănești au terenuri acolo și nu sunt puși în posesie cu titluri de proprietate. Este vorba de peste 140 de hectare de teren pe care Stațiunea de Cercetare Pomicolă trebuie să le cedeze proprietarilor.

Primarul Ovidiu Pungan susține că o parte din aceste terenuri sunt muncite de cetățeni, dar sunt și multe abandonate în mărăcini. ”Sunt multe terenuri în luncă și nu sunt muncite. Sunt terenuri lăsate de izbeliște acum, deși cândva toată lumea se bucura de fructele luate de unde acum cresc mărăcini. Sunt aici nuci, gutui, meri, peri, pruni, se cultivă și grâu sau porumb. O parte din terenurile pentru care oamenii plătesc impozite sunt muncite, dar o altă parte sunt administrate de Stațiunea de Cercetare Pomicolă. Eu îmi doresc ca această situație să o rezolv până la sfârșitul acestui mandat”, a mai spus Ovidiu Pungan.

Acesta a cerut sprijinul Instituției Prefectului Gorj.

Vizualizări: 762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: