Actualitate

Prinși muncind la negru

Un angajator cu sediul social în Municipiul București, având domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, a fost sancționat cu suma de 60.000 lei de către inspectorii de muncă din Gorj.

Angajatorul avea la muncă trei persoane pentru care nu încheiase contracte individuale de muncă. Angajatorul a fost depistat pe raza municipiului Motru.

Totodată, un alt angajator cu sediul social în Municipiul București, având domeniu de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor, a fost sancționat cu suma de 20.000 de lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. 

Angajatorul a fost depistat la construcția variantei de ocolire a Municipiului Târgu Jiu.

„Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru aplicarea unitară de către angajatori a prevederilor legale în domeniile de competență”, a precizat șeful ITM Gorj, George Romanescu.

Vizualizări: 1,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: