Eveniment

Prins cu țigări netimbrate

Un bărbat din Motru a fost condamnat astăzi la opt luni de închisoare cu suspendare, pentru că a cumpărat țigări netimbrate, cu scopul de a le vinde. Judecătoria Motru a dispus și confiscarea celor aproape o mie de pachete de țigarete.

Fapta s-a petrescut în 2019, în martie, când motreanul a mers la Strehaia, de unde a cumpărat 908 pachete de țigări marca Marble și 40 pachete de țigări marca Ashima, fără timbru de marcaj fiscal, cu suma de 7 lei pachetul.

S-a întors noaptea cu trenul, dar faptul că avea două genți voluminoase a atras atenția polițiștilor. “În timpul deplasării către taxi, martorul și inculpatul au fost interceptați de organele de poliție, care i-au legitimat și le-au solicitat să prezinte conținutul bagajelor, constatând că în acestea se aflau cartușe cu țigări, fără timbru de marcaj fiscal”, se arată în documentul de la instanță.

Potrivit sentinței, gorjeanul este obligat la plata către ANAF a sumei de 7050 lei reprezentând prejudiciul adus de inculpat bugetului consolidat de stat prin fapta săvârșită, sumă la care se adaugă dobânzile și penalitățile de întârziere.

Vizualizări: 1,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: