Eveniment

Afaceriști acuzați de evaziune

Douăsprezece percheziţii au avut loc, miercuri, în judeţele Olt şi Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală, o firmă din Balş fiind suspectată că a cumpărat timp de cinci ani produse de la un lanţ comercial din România, în valoare de nouă milioane de lei, fără a înregistra operaţiunile comerciale în contabilitate. Prejudiciul în acest caz se ridică la 1,3 milioane de lei.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a anunţat că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Gorj, au pus în aplicare, miercuri, 11 mandate de percheziţie la sediul unei persoane juridice şi la mai multe puncte de lucru ale acesteia din judeţul Olt şi un mandat de percheziţie la sediul unei persoane juridice, din judeţul Gorj, cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată.
 
“Din cercetări a reieşit faptul că reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale, din oraşul Balş, judeţul Olt, ar fi efectuat, în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2021, achiziţii de produse alimentare şi nealimentare, de la un lanţ comercial din România, în numele unei asociaţii de proprietari din judeţul Gorj, în valoare de peste 9.000.000 de lei. Astfel, produsele achiziţionate ar fi fost comercializate prin intermediul lanţului de magazine şi al unităţilor de alimentaţie publică deţinute de societatea în cauză, fără că operaţiunile comerciale să fi fost înregistrate în contabilitate, astfel fiind cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 1.300.000 de lei”, se arată în comunicat.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente care privesc evidenţa contabilă a societăţii comerciale din oraşul Balş, pentru perioada 2016 – 2021.

Vizualizări: 1,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: