Actualitate

Primul strat de asfalt pe drumul expres Craiova - Pitești

Firma care construieşte tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti a început marţi, 23 noiembrie, turnarea primului strat de asfalt pe acest segment de 17 kilometri.

Tronsonul începe de la varianta de ocolire nord a municipiului Craiova (unde este prevăzută amenajarea unui nod rutier) până la limita judeţului Dolj cu Olt, traversând comunele Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti.

Prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, care a vizitat marţi şantierul, a afirmat că tronsonul I este realizat în proporţie de 43%.

"În ultima perioadă am venit în fiecare lună pe şantier pentru a vedea evoluţia lucrărilor la acest tronson. În prezent, lucrările sunt la un stadiu de 43%, acum se poate lucra pe tot tronsonul fără alte impedimente. Sunt bucuros că am văzut şi cum se aşterne primul strat de asfalt, având încredere în promisiunile constructorului că lucrarea va fi finalizată în decembrie 2022. Acum se lucrează pe tot tronsonul, nu mai sunt exproprieri, s-a semnat şi actul adiţional al contractului şi, din câte am înţeles, după terminarea cu căratul pământului dintr-o parte în alta, lucrările cresc progresiv", a precizat Nicuşor Roşca.

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti este construit de către firma italiană Tirrena Scavi care a început lucrările în 2019, iar în iunie 2021 a fost emisă ultima autorizaţie de construire, astfel încât constructorul să aibă front de lucru pe întreg traseul.

Vizualizări: 1,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: