Ultima oră

Primul cod roșu de caniculă din această vară. Urmează zile și mai fierbinți!

Cinci judeţe se află sâmbătă sub avertizare cod roşu de caniculă. Temperaturile vor ajunge la 42 de grade.

 

”În judeţele Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare şi Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute. Acestea vor fi cuprinse între 39 şi 42 de grade, iar în cursul nopţii valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20...24 de grade şi disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, anunţă meteorologii în prognoza pentru sâmbătă.

O avertizare cod portocaliu a fost emisă pentru sudul Olteniei şi al Banatului, precum şi pentru sud-vestul Munteniei 

  
  
 
”Sâmbătă (23 iulie), în sudul Olteniei şi al Banatului, precum şi în sud-vestul Munteniei valul de căldură va persista, iar local în Transilvania şi în zona joasă din Maramureş acesta se va intensifica. Se vor înregistra valori termice diurne de 37...40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18...22 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, conform ANM.


 

Meteorologii mai transmit că sâmbătă, valul de căldură se va menţine în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18...20 de grade.

Vizualizări: 885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: