Social

Primele o sută de locuințe finanțate din PNRR

Primăria Târgu Jiu a cerut aviz de mediu pentru primele o sută de locuințe care vor fi realizate cu finanțare din PNRR.

“Lipsa unei locuinte reprezinta un factor important al excluziunii sociale influentand direct gradul de educatie al individului, lipsa de calificare, conducand astfel la o lipsa a participarii acestuia in economia formala. Astfel, se constata un interes ridicat in cadrul politicii de dezvoltare a municipiului Targu-Jiu pentru promovarea incluziunii sociale, a dezvoltarii resurselor umane si in special a sprijinirii tinerilor, astfel evitandu-se procesul de migrare”, se arată în solicitare.

Locuințele vor fi construite în str. Marin Preda. “Unitățile locative vor fi acordate ca si sprijin pentru tinerii de la nivelul municipalitatii, raportat la necesitățile de la nivel local pentru a spori accesul la locuințe de calitate pentru tineri/ familiile de tineri aflați în dificultatea accesarii unui credit bancar in vederea gospodaririi acestora”, se mai arată în document.

La finalul programului se va ajunge la șase sute de apartamente. “In urma implementarii proiectului TIP in cauza va rezulta un ansamblu rezidential compus din 100 de cladiri de tip bloc, fiecare avand regimul de inaltime P+1E+M, o suprafata construita de 154.08 mp si un numar de 6 apartamente/bloc, cu o medie de 2 camere/apartament - rezultand un total de 600 de apartamente, de care va beneficia un numar de aproximativ 600 de familii de tineri”, se menționează în sursa citată.

Realizarea primelor o sută de locuințe va dura doi ani și va costa circa 180 de milione de lei.

 

Vizualizări: 1,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: