Actualitate

Primele două grupuri ale CE Oltenia care ajung la fier vechi

Planul de închidere a grupurilor pe cărbune de la Complexul Energetic Oltenia este respectat, chiar și fără aprobarea planului de restructurare.

Două grupuri erau prevăzute pentru închidere în planul de restructurare pentru acest an, adică grupul 8 Ișanița și grupul 3 Turceni. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, miercuri, ca respectivele două blocuri să rămână fără licență începând cu data de 01.07.2021.

Asta înseamnă o reducere a puterii electrice totale instalate cu 645 MW. Pe hârtie, în planul de restructurare încă neaprobat de Comisia Europeană, scrie că în locul celor două grupuri pe cărbune vor fi puse în funcțiune două grupuri pe gaze până în 2025. Dacă trecură șapte luni și nu aprobară planul de restructurare, probabil că în patru ani nici nu va începe licitația pentru noile grupuri.

E bine măcar că ne ținem de termene când este vorba de închiderea grupurilor, dacă pe partea de construție nu putem. Două grupuri la fier vechi... pentru unii e și asta o afacere.

Vizualizări: 3,834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: