Social

Primele decese din cauza gripei

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis joi, 5 ianuarie, că două persoane au murit din cauza gripei, în acest sezon.

Este vorba despre două femei, una în vârstă de 25 de ani, iar cealaltă de 50 de ani, ambele din București. Niciuna nu era vaccinată.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, în conferință de presă, că nu va declara propriu-zis epidemie de gripă în România, ci va emite o instrucțiune privind „starea de alertă epidemică”.

Rafila a explicat că, dacă ar emite un ordin pentru declararea epidemiei de gripă, potrivit unei legi adoptate în timpul pandemiei de COVID, ar deveni obligatorii carantina și izolarea atât a persoanelor infectate, cât și a contacților, ceea ce ar avea impact asupra activității economice.

Cursurile şcolare vor fi reluate normal şi nu sunt luate în calcul suspendarea sau desfăşurarea online, a anunţat Ministerul Educaţiei după o şedinţă convocată de Ministerul Sănătăţii.

”Precizăm, înainte de toate, că şcolile se vor redeschide în condiţii normale şi nu avem în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid”, a transmis Ministerul Educaţiei după  întâlnirea convocată de Ministerul Sănătăţii, la care a participat ministrul Ligia Deca însoţită de secretarul de stat Sorin Ion. 

Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: