Social

Primarii s-au săturat să adune gunoaiele altora. “Vom confisca mașinile”

Primarii din Gorj s-au săturat să tot adune grămezile de gunoaie aruncate la întâmplare, grămezi care se formează la loc în câteva zile. Aceștia amenință cu măsuri dure și spun că vor merge până la confiscarea mașinilor din care se aruncă deșeurile.

Un astfel de avertisment a lansat primarul din comuna gorjeană Cătunele. “Pun în vedere tuturor posesorilor de autovehicule care transportă și descarcă deșeuri menajere sau de construcții pe raza Comunei Cătunele că vom proceda la confiscarea autovehiculelor conform legilor în vigoare. Avem camere de supraveghere. Cei care aruncă deșeuri sunt cei care ne urăsc și așa îi vom descoperi”, a transmis Florinel Țuilă.

Mai mult, primarul le spune că deșeurile le vor fi aduse înapoi. “Imediat ce vor fi aflați, vor avea toate deșeurile (gunoaiele) din zona respectivă descărcate în curte. Comuna noastră nu este gunoiera lor. Să nu regretați! Aveți pubele individuale! Aveti puncte de colectare selectivă! Pentru cele din construcții și pentru zgură aveți obligația să ne contactați! Vom strica și prietenii și vom fi fără milă”, este avertizarea primarului din Cătunele.

Legea permite autorităților de mediu să confiște mașinile din care este descărcat gunoiul aruncat la întâmplare.

Și Primăria Motru îi avertizează pe cei care aruncă gunoaie. ”Din păcate, încă mai sunt cetățeni care nu au înțeles că deșeurile, de orice fel, trebuie ridicate și depozitate controlat doar prin serviciul de salubrizare din cadrul Direcției Publice Motru. În urma verificărilor efectuate de polițiștii locali, în zona fostei gropi de gunoi din satul Ploștina au fost identificate mai multe grămezi de deșeuri abandonate pe marginea drumului de acces, deși reglementările legale interzic depozitarea necontrolată a acestora. În speță, se vor face verificări pentru identificarea persoanelor vinovate și sancționarea acestora”, se arată într-un anunț al Primăriei Motru.

Primăria atrage atenția că, în perioada următoare, zona respectivă va fi monitorizată de Poliția Locala, iar cei care nu înțeleg să depoziteze deșeurile doar în locuri special amenajate de către operatorul de salubrizare vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 1000 și 2000 de lei.

La rândul ei, Primăria Bălești a ajuns să pună camere de supraveghere ascunse prin copaci, pentru a-i prinde pe cei care lasă gunoaie pe malul Jiului.

Vizualizări: 1,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: