Diaspora

Prigojin "își întoarce" oamenii din drumul spre Moscova

Evgheni Prigojin este de acord să oprească avansarea spre Moscova, susțin autoritățile din Belarus citate de Sky News. Ca parte a acordului, șeful grupului de mercenari Wagner a declarat că va opri mercenarii din drumul lor în Rusia.

Evgheni Prigojin a emis un mesaj audio în care confirmă că luptătorii săi se întorc la bazele lor pentru a „evita vărsarea de sânge”. El spune că „a dat ordinul de a se întoarce din cauza riscului de vărsare de sânge”.

„Au vrut să desființeze Wagner. Noi am pornit pe 23 iunie la „Marșul Justiției”. Într-o zi am mărșăluit până la mai puțin de 200 km de Moscova. În tot acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură din sângele luptătorilor noștri. Acum este momentul în care sângele poate fi vărsat. Realizând toată responsabilitatea pentru faptul că se va vărsa sânge rusesc, întoarcem coloanele noastre și plecăm în direcția opusă, spre taberele noastre de campanie, conform planului”, a fost mesajul lui Evgheni Prigojin.

Trecând peste ceea ce expun unii și alții declarativ, omitem o supoziție: Dacă totul a fost doar o regie bine pusă la punct, urmare a căreia au fost deconspirați o bună parte din personajele care s-au alăturat "mișcării revoluționare" a celor de la Wagner!!? Canalele de telegram rusești susțin că au fost mai multe arestări, despre care nimeni nu vorbește nimic. Greu de descusut ițele rușilor.... 

 

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: