Ultima oră

Primarii plâng după asistații social

Primarii se bucură, pe de o parte, că a scăzut numărul asistaților social, dar pe de altă parte spun că nu mai au cu cine face treaba prin comună.

În comuna gorjeană Văgiulești, de exemplu, mai sunt șapte asistați social buni de muncă și cinci scutiți medical. Primarul spune că le simte lipsa, că nu mai are cu cine sparge lemne pentru școli sau cu cine face curățenie în comună.

Și primarul din Stejari spune că ar avea nevoie de mai mulți asistați. Are 40 pe care îi folosește la diverse activități, dar susține că ar avea de lucru pentru încă pe atât.

La Urdari sunt nouă localnici care primesc ajutor social, unul fiind scutit medical. Primarul localității susține că oamenii au preferat să se angajeze pe două mii de lei, în loc să muncească pe ajutorul de 240 de lei, ceea ce era și normal. Cine nu a muncit, nu a primit bani.

La Țicleni, mai sunt 11 asistați, dintre care opt sunt scutiți medical. De-a lungul timpului, cei care și-au depus dosarele au fost trimiși la cursuri de calificare la AJOFM și astfel și-au găsit de lucru.

Vizualizări: 1,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: