Ultima oră

Poliția a distrus droguri confiscate în ultimii opt ani

O cantitate de 4,34 de tone de substanţe stupefiante – confiscate în 641 de dosare penale instrumentate în perioada 2014 -2022 de către procurorii DIICOT și polițiștii antidrog – au fost distruse de Poliția Română.

Printre drogurile incinerate s-a numărat captura-record de 1,5 tone de heroină din Constanța, dar și 2,9 tone de canabis.

„La data de 7 decembrie a.c., Inspectoratul General al Poliţiei Române a efectuat distrugerea a aproximativ 4,340 de kilograme de droguri (heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, M.D.M.A.) cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase. Dintre acestea, o cantitate însemnată de substanțe stupefiante, respectiv 2,938 de tone de cannabis, a făcut obiectul unui singur dosar penal”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Potrivit prevederilor articolului 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri „drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug”.

 

Vizualizări: 1,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: