Politică

Primarii au nevoie de mai multe mandate pentru a-și realiza obiectivele! Dau vina pe birocație!

Birocrația din țara noastră dă mari bătăi de cap primarilor! Ani de zile sunt necesari pentru ca un proiect, creionat pe hârtie să fie finalizat, iar cetățeanul de rând să se poată bucura de el. În acest context, sunt primari cu ștate vechi care spun că se vor gândi de două ori înainte de a mai cere votul alegătorilor. 

 

De exemplu, primarul comunei Crasna se află la conducerea administrației locale de cinci mandate. În momentul de față, afirmă că nu este sigur dacă își mai dorește să candideze.

„Este destul de complicat, nu spun 100% că nu voi mai candida, dar nu sunt nici sigur că o voi mai face. Ne confruntăm cu multă birocrație, ni se pun multe piedici, este foarte greu să duci la capăt un proiect, să realizezi ceva. Tocmai de aceea o să iau o decizie pe ultima sută de metri legată de un nou mandat”, a afirmat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.

Cât de mult durează realizarea unui proiect putem să ne dăm seama dacă analizăm Programul „Anghel Saligny”. Cel mai așteptat program național de investiții pare că bate pasul pe loc, de ani de zile. 

„Să luăm exmplu acest program Anghel Saligny. Se vorbea despre el de pe vremea Guvernului Orban, s-a dat drumul la el pe vremea Guvernului Cîțu, apoi au început să apară ordine de ministru cu sumele alocate, în timpul Guvernului Ciucă și iată, acum suntem în Guvernul Ciolacu și probabil se vor mai schimba prim-miniștri până când o să implementăm aceste proiecte prin acest program de investiții”, a afirmat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu Cărbunești.

Dănuț Birău a mai declarat că de multe ori cei care întocmesc documentația sunt nevoiți să înlocuiească anumite hârtii tocmai pentru că a trecut prea mult timp, iar acestea nu mai sunt valabile. Se face, astfel, aceeași muncă de două sau chiar de trei ori. În tot acest timp, cetățeanul așteaptă ca apa, gazele sau asfaltul să ajungă și la poarta lui. 

 

 

Vizualizări: 1,605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: