Social

Primărie modernizată prin PNRR și independentă energetic

Tot mai multe primării sunt modernizate cu bani europeni și devin independente din punct de vedere energetic. E și exemplul Primăriei Ciuperceni, din județul Gorj. Autoritățile sunt pe cale să finalizeze modernizarea clădirii. A fost reabilitată aproape din temelii și vor fi montate pe acoperiș panouri fotovoltaice.

Edilul din Ciuperceni a explicat că investiția va fi gata luna viitoare. A fost reabilitată cu bani prin Programul Național de Redresare și Reziliență și e printre primele investiții ce se vor finaliza prin acest program în județul Gorj.

Nu doar că a fost modernizată clădirea în care își desfășoară activitatea funcționarii din comună, dar vor fi montate pe acoperiș și panouri fotovoltaice astfel că instituția va ajunge să nu mai plătească energie electrică. În plus, nu e singura investiție gata în localitate.

„Mi-am cam dus la îndeplinire toate obiectivele pe care mi le-am propus. Am finalizat înființarea unor locuri de joacă pentru copii, am finalizat reabilitarea școlii din satul Strâmba Vulcan. Avem sediul primăriei și, în februarie, definitivăm reabilitarea prin proiectul de eficiență energetică prin PNRR. Eficientizare energetică, acoperiș, absolut tot. E reabilitată 90% și independență energetică cu 20 de kilowatti pe panouri fotovoltaice. Avem toate ulițele iluminate cu led-uri. E confort, e o siguranță în plus. Prin AFM, vrem să prindem tot la iluminat acele zone unde nu există acei stâlpi pentru a monta lămpile și firele, vrem să extindem, să punem stâlpi”, a spus primarul din Ciuperceni, Daniel Dobrescu.

Deși e o localitate mică, a reușit să prindă proiecte pe fonduri europene și să le ducă la bun sfârșit. „Consiliul Județean ne-a ajutat în fiecare an cu sume de bani. Am primit fonduri pentru cofinanțări. Au fost foarte benefice pentru că orice bănuț e foarte bun. Se cunoaște la bugetul comunei. Ne-am drămuit și ne-am descurcat”, a mai spus primarul la Radio Accent.

Vizualizări: 584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: