Social

Oamenii străzii, conduși la adăpost de polițiștii locali

Temperaturile scăzute, înregistrate în ultima perioadă, sunt un real pericol pentru oamenii străzii. Din acest motiv, polițiștii locali din municipiul Târgu Jiu au intensificat verificările în toate zonele orașului, în încercarea de a găsi persoanele care dorm sub cerul liber. Paradoxal, deși li se oferă o alternativă mult mai bună, nu puține sunt dățile când oamenii străzii refuză varianta unui acoperiș deasupra capului. Cauza este cunoscută, interzicerea în incinta locației cu băuturi alcoolice. 

„Din informațiile care mi-au fost transmise, în momentul de față, la Casa Iris sunt zece bărbați și trei femei. Este cea mai bună variantă pentru o persoană fără adăpost. Din păcate, colegii mei nu reușesc să-i convingă pe toți cei pe care îi găsesc dormind sub cerul liber, să meargă la acest adăpost. Chiar dacă le explică că viața le este pusă în pericol din cauza gerului, tot suntem refuzați și atunci nu ne rămâne decât să-i monitorizăm, să le mai ducem un ceai cald”, a declarat Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu.

Pe lângă un pat în care să doarmă, în condiții decente, la Casa Iris, oamenii fără adăpost beneficiază și de alte beneficii. 

Vizualizări: 635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: