Actualitate

Primar: Nu vor mai fi muncitori în Gorj

Primarul din comuna gorjeană Cătunele, Florinel Țuilă, crede că a fost greșită politica de blocare a angajărilor în carierele miniere, ceea ce a făcut ca acum personalul să fie îmbătrânit.

“În compania națională a lignitului lucrează doar persoanele trecute de 45, 50 de ani, tinerii pleacă în Occident și, în următorii ani, nu vom avea viitor. Nu există alternative la ora actuală. Odată cu pensionarea lor nu vor mai fi muncitori în județul Gorj. Trebuiau aduși tineri înapoi pe o perioadă limitată, cât ar mai ține CEO, 7,8 ani, ar face o vechime și apoi și-ar găsi, poate, și alternative”, a spus Țuilă.

Primarul susține practic o revizuire a planului de restructurare, care să permită angajarea de tineri chiar și pentru cei zece ani în care vor funcționa cariere miniere și termocentrale. “Nu știu care a fost motivul pentru care nu a fost lăsată această lege 197/2021, pentru că ar fi fost create locuri de muncă. Pentru Gorj, ar fi fost foarte bine, pentru că suntem într-o situație rea privind tineretul. Nu este pusă în aplicare, pentru că nu se vrea”, a mai spus primarul.

Acesta crede că optica se va schimba după ce partidul lui, PSD, va prelua funcția de premier.

Vizualizări: 2,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: