Politică

Primar: Ne-am obișnuit să stăm cu mâna întinsă

Ordonanța austerității și sfârșitul de an fără o rectificare bugetară împarte primarii în două categorii. Unii sunt supărați pe guvernanți că nu le vin în ajutor, alții sunt de părere că banii de la stat ar trebui să vină pentru proiecte importante, nu pentru a remedia managementul de proastă calitate. 

Primarul comunei Bărbătești, Adrian Mangu, recunoaște că edilii s-au obișnuit să stea cu mâna întinsă, în speranța că vor primi bani, astfel încât să se descurce fără prea multe bătăi de cap. 

„În primăriile care acum au rămas fără bani vorbim despre un management defectuos. Trebuie să ne punem un semn de întrebare: merităm să ocupăm această funcție? Este strigător la cer ca la finalul lunii asistenții personali, de exemplu, să nu-și primească salariile. Înseamnă că persoana din fruntea primăriei și echipa pe care o conduce nu știu să facă un buget, iar atunci are trebui să plece acasă. Problema noastră este că ne-am obișnuit să stăm cu mâna întinsă, la mila Guvernului. Din păcate, la români, văitatul este sport național. Noi ar trebui să fim capabili, să depunem proiecte și sprijin de la guvernanți să cerem doar pentru investițiile mari. În ceea ce privește rectificarea bugetară despre care toată lumea vorbește vă spun că pentru administrația locală din Bărbătești va fi binevenită, daca va veni, iar în caz contrar, ne vom descurca și fără ea. Cu siguranță nu o să rămânem fără bani de salarii sau cu facturi neplătite”, a declarat primarul comunei Bărbătești, Adrian Mangu.

Vizualizări: 1,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: