Politică

Primar cu avere nejustificată. „Nu sunt banii mei”

Un primar din judeţul Bistriţa – Năsăud este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că nu-și poate justifica averea.

ANI a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 101.120 lei şi 37.370 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate de către primarul comunei Bistriţa Bârgăului, judeţul Bistriţa Năsăud, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Laba Vasile, în perioada exercitării funcţiei publice”, a afirmat Agenţia Naţională de Integritate.

Primarul spune că sumele respective aparțin cumnatului său, care locuiește în Italia.

„Mi-a trimis cumnatul niște bani… și poate am omis să îi trec în declarația de avere. Banii nu au fost ai mei, ci ai cumnatului și eu doar îi gestionam. Am greșit că trebuia să îi trec în declarația de avere. Nefiind banii mei, am zis că nu trebuie trecuți în declarația de avere”, a explicat Vasile Laba pentru bistriteanul.ro.

Vizualizări: 1,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: