Ultima oră

Primă promisă lui Napoli pentru calificarea în cupele europene

FCU Craiova a făcut un pas important făcut în lupta pentru locurile care duc la barajul pentru Conference League.

Cu trei etape înainte de finalul play-out-ului, FCU s-a distanțat la patru puncte de FC Botoșani și la șapte puncte de FC Voluntari, principalele contracandidate la primul meci de baraj pentru Conference League.

Patronul Adrian Mititelu i-a promis lui Nicolo Napoli o primă de 15.000 de euro dacă va câștiga play-out-ul și încă 15.000 de euro pentru o eventuală calificare în cupele europene.

Pe configurația actuală a play-out-ului, FCU Craiova și Petrolul ar disputa primul baraj pentru ultimul loc european, iar câștigătoarea ar juca ulterior un meci decisiv cu locul 3 în play-off, pentru a decide cine merge în Conference League.

Numai că Petrolul iese din cărți, având în vedere că nu are licența aferentă. La fel se întâmplă și cu următoarea clasată, Hermannstadt, astfel că la baraj ar intra abia locul 4 din play-out, FC Botoșani!

Conform regulamentelor, doar una dintre primele 4 clasate din play-out (până la locul 10 per total) are dreptul de a juca în barajul pentru Conference League.

Ceea ce înseamnă că dacă nici FC Botoșani, nici FC Voluntari n-ar termina play-out-ul în top 4, FCU Craiova ar fi singura cu drept de participare în Europa și ar merge direct în finala barajului, contra unei formații din play-off!

Vizualizări: 473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: