Politică

Prima licitație anulată pe PNRR. Era vorba de un contract de consultanță!

Licitația de aproape 5 milioane de euro lansată în luna octombrie în mandatul fostului ministru PNL al Muncii, Raluca Turcan, prin care statul căuta expertiză pentru cele două reforme asumate prin PNRR, respectiv pensii și salarizare, a fost anulată.

În cadrul procedurii a fost primită o singură ofertă de la o asociere formată din Ernst&Young și alte două Institute de cercetare.

Noul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi, susține că acest ofertant nu a îndeplinit condițiile.

O singură asociere de firme și institute de cercetare s-a înscris la licitația lansată de Ministerul Muncii pentru obținerea de expertiză necesară celor două reforme asumate prin PNRR, respectiv pensii și salarizare, contract cu o valoare estimată la peste 24.3 milioane de lei (aproape 5 milioane de euro - fără TVA), arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Procedura a fost anulată în data de 14 decembrie 2021. Contractul cu o valoare cumulată de peste 24,3 milioane de lei (fără TVA) a fost împărțit în 2 loturi:

LOT 1 – Servicii de consultanță în cadrul reformei sistemului public de salarizare
LOT 2 - Servicii de asistență tehnică pentru elaborarea unui nou cadru legislativ privind sistemului public de pensii

Asocierea era formată din: Ernst & Young (lider), Institutul Național de cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale (INCSMPS), Radu și Asociații SPARL, Ernst & Young Consulting SDN. BHD, Ernst & Young Advisory, DC Communication (subcontractant), Institutul de Cercetare a Calității Vieții.

Datele din SEAP arată că inițial asocierea a fost interesată de ambele loturi. Pe parcursul procedurii, asocierea E&Y a solicitat Ministerului Muncii o serie de clarificări și a solicitat extinderea unor termene.

În privința Lotului 1 - cel privind reforma salarizării, datele din SEAP arată că asocierea de firme a cerut prelungirea termenului de depunere a ofertelor. 

Vizualizări: 1,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: