Ultima oră

Președintele Franței a fost pentru două ore în România

Președintele francez Emmanuel Macron a ajuns sâmbătă dimineață în România unde a rămas doar două ore pentru o escală tehnică a avionului cu care se întorcea din China.

Liderul francez a ales să facă o scurtă oprire în România pentru alimentarea avionului, după vizita din China, conform unor surse din Administrația Prezidențială. Președintele Emmanuel Macron a ales sa oprească pe teritoriul unui stat partener, membru NATO.

Pentru că la escala tehnică pasagerii trebuie să părăsească aeronava, președintele Macron a mers la salonul oficial unde era așteptat de personalul ambasadei Franței, fiind întâmpinat de oficiali din cadrul MAE.

Acesta a aterizat în România în jurul orei 8:11 și a decolat la ora 10:00, continuându-și zborul spre Franța.

Preşedintele francez a efectuat zilele acestea o vizită de lucru în China unde a avut o întrevedere şi cu preşedintele chinez Xi Jinping. Ulterior, cei doi oficiali au îndemnat la negocieri de pace cât mai rapid, pentru a pune capăt Războiului rus în Ucraina.

Președintele Franței Emmanuel Macron a folosit trei aeronave pentru deplasarea sa în China și toate trei au făcut această escală la București.  Este vorba de avionul prezidențial, unul pentru staff și unul de rezervă.

Vizualizări: 519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: