Ultima oră

A murit de epuizare după zeci de ore de muncă

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” reclamă faptul că un angajat al CNAIR, în vârstă de 58 de ani, a murit din cauza epuizării în timp ce desfășura activități de deszăpezire pe drumurile din Botoșani.

Angajatul CNAIR a murit vineri în timp ce desfășura activități de deszăpezire pe drumurile din Botoșani fiind singurul deservent de autofreză al SDN Botoșani. 

După foarte multe ore de muncă acesta și-a anunțat colegii că este foarte obosit și a cerut să se odihnească, fiind însoțit la cea mai apropiată secție de drumuri unde s-a pus să doarmă. 

Bărbatul avea 58 de ani și, timp de aproape două zile, s-a aflat la volanul uneia dintre autofrezele care au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor din Moldova și pentru a-i scoate din troiene pe cei care au fost surprinși de viscol și zăpadă sau care s-au aventurat la drum și nu au respectat indicațiile meteorologilor și ale autorităților. 

Bărbatul și-a început tura pe 5 aprilie, în jurul orei 9:00 și și-a anunțat colegii că îi este rău astăzi, 7 aprilie, în jurul orei 4:00. Astfel, el acumulase deja peste 40 de ore de muncă. A fost dus de colegi la unul dintre locurile de odihnă, tocmai pentru a putea să doarmă puțin. Din păcate, atunci când aceștia au verificat să vadă cum se simte, câteva ore mai târziu, l-au găsit decedat. 

Ancheta deschisă de Inspectoratul de Muncă Botoșani va stabili dacă și în ce condiții s-a putut odihni bărbatul în cele aproape două zile cât s-a aflat la serviciu, aproape non stop. Unul dintre marile sindicate din compania de drumuri spune că bărbatul a murit de epuizare și acuză șefii de la drumuri pentru că nu există suficient personal, dar nici suficiente utilaje.

Vizualizări: 871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: