Social

Preotul Diaconescu a murit la 100 de ani

Un preot care a împlinit o sută de ani acum câteva luni a trecut la cele veșnice, în casa lui din Bălceștii Gorjului. Înmormantarea va avea loc marți, 18 iulie, ora 12.30 la Biserica Peresti.

La împlinirea a o sută de ani, părinte Nicolae Diaconescu a primit diploma de cetățean de onoare al comunei gorjene Bengești Ciocadia.

Părintele Nicolae s-a născut în anul 1923, în ziua de 12 februarie, chiar dacă în actele sale figurează că e născut la 30 martie.

A făcut seminarul la Râmnicu Vâlcea și după aceea Teologia la Cernăuți, dar numai doi ani în Basarabia, din cauza războiului. În următorii doi ani, a urmat cursurile la Cluj-Napoca și a fost preoțit în Ardeal, în timpul Preafericitului Patriarh Justinian, în Episcopia Oradiei, Parohia Sânmiclăuș, la Biserica ortodoxă având hramul «Sfântul Ierarh Nicolae», în ziua de Sfântul Nicolae, în anul 1958. 

În același an, 1958, a venit în Parohia Bălcești, unde a slujit mereu la două biserici, la cea din Bălcești, dar și la Biserica din Satul Perești, satul în care s-a născut.

Vizualizări: 1,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: