Actualitate

Pregătesc primele negocieri salariale cu Plaveti

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia pregătesc primele negocieri pentru creșterea salariilor, cu noua administrație condusă de Dan Iulius Plaveti.

Administrația nu a anunțat încă un calendar de negocieri, fiind de așteptat ca acestea să înceapă la finalul lunii februarie, iar actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă să intre în vigoare la începutul lunii aprilie.

Plaveti a fost numit președinte al Directoratului la începutul acestei luni. Singurii doi membri ai Directoratului care au mai participat la negocieri cu sindicatele sunt Daniel Burlan și Marius Negru, dar aceștia au fost revocați și sunt în preaviz încă o săptămână. Din Directorat mai fac parte Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu, dar cei doi sunt la început de mandat.

Liderii sindicali vorbeau, înainte de tragicul accident de muncă de la Jilț Sud, în care au murit trei oameni, despre faptul că vor cere majorări salariale de cel puțin o mie de lei pentru fiecare salariat.

Complexul Energetic Oltenia este obligat să investească masiv în îmbunătățirea condițiilor de muncă, după ce o țară întreagă a văzut cât de dificilă este munca în carierele miniere. Asta nu înseamnă că nu vor fi creșteri salariale, avertizează liderii sindicali.

“De la noul Directorat aștept ca această companie să aibă viitor, dumnealor trebuie să găsească resursele financiare pentru ca munca depusă de către colegii mei mineri și energeticieni să fie plătită la justa valoare”, a spus Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, la Radio Infinit.

Administrația CE Oltenia lucrează la proiectul de buget de venituri și cheltuieli în această perioadă.

 

 

Vizualizări: 3,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: