Social

Portocale cu pesticide la Carrefour. Este alertă alimentară!

Carrefour a anunțat că retrage de la vânzare peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă, distribuite de un furnizor care a menţionat eronat pe etichetă că portocalele provin din Grecia, deşi sunt din Egipt.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, susține că în această situaţie de schimbare a originii produselor există o suspiciune de fraudă.

Anunțul Carrefour România de retragere a produselor a fost publicat pe site-ul ANSVSA, retailerul precizând că a fost primită o notificare din partea furnizorului Andros Stil SRL, iar motivul este depăşirea valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin, Chlorpirifos).

Carrefour mai precizează că portocalele au fost comercializate în perioada: 23.12.2021 – 05.01.2022, iar originea produsului a fost menţionată eronat pe etichetă de către furnizorul Andros Stil SRL ca fiind Grecia, produsul fiind din Egipt. Detaliile despre produs sunt: „portocale calibru 4-5, Origine: Egipt, EAN: 2908513000000, Lot: 63585”.

„Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 23.12.2021- 05.01.2022 să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create! Pentru informaţii suplimentare, puteţi contacta Carrefour România S.A.: [email protected]”, menţionează retailerul.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Mihai Ponea, a declarat, joi, pentru Agerpres, că în această situaţie de schimbare a originii produselor există o suspiciune de fraudă, iar dacă se va constata acest lucru, după finalizarea anchetei, vor fi informate şi organele abilitate.

 

Vizualizări: 2,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: