Social

Porcul de Crăciun, arvunit pe internet. Cât cer gorjenii!

Pesta și scumpirile din ultimele luni se vor simți și în prețul porcului de Crăciun. Micii fermieri din Gorj își vând porcii pe internet. Mulți i-au arvunit deja. Între 16 și 21 de lei costă un kilogram de carne în viu. La carcasă, ajunge și la 35 de lei.

Mulți gorjeni au umplut internetul de anunțuri. Eu am patru porci. Doi îi voi sacrifica pentru mine și doi îi vând. Deja unul îl am arvunit. „Anul trecut, l-am dat cu 12 lei kilogramul în viu. Anul ăsta îl dau cu 16 lei. S-au scumpit toate. Porcii au cam la 200 de kilograme fiecare. Deci cel puțin 3.000 de lei iau pe unul. Sunt crescuți natural, numai cu boabe”, a spus un gorjean din Turcinești.

„Anul acesta am mai puțini porci față de alți ani. Ne descurajează și statul, ne descurajează și pesta. Mai am 12 porci. Cei mari au deja peste 200 de kilograme, iar cei mici cam 80, dar se mai îngrașă până la Crăciun”, a spus un alt fermier.

Cine îl cumpără gata tranșat va plăti mai mult. Și până la 35 de lei, estimează gorjenii, că va costa un kilogram de carne bio la carcasă. Alții vând preparate din carne de porc gata făcute. „Noi facem jumări, cârnați, garniță. Tot ce se cere de Crăciun. Sunt preparate bio. Avem clienții noștri și oamenii au încredere că mănâncă natural”, a spus un alt producător.

Vizualizări: 884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: