Social

Polițiștii au împărțit veste reflectorizante

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Orașului Tg-Cărbunești și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, ieri, o campanie de informare și instruire a bicicliștilor și căruțașilor, în vederea evitării accidentelor rutiere în care aceștia sunt implicați.

Polițiștii au fost prezenți pe drumurile publice din localitățile Târgu-Cărbunești, Turburea, Hurezani, Stoina și Crușeț și le-au oferit acestor categorii de participanți la trafic, informații utile privind normele rutiere.

Totodată, oamenii legii au distribuit bicicliștilor și căruțașilor 32 de veste reflectorizante și au discutat cu aceștia despre obligațiile legale pe care le au atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Având în vedere faptul că printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere se numără indisciplina bicicliștilor și a căruțașilor, polițiștii le-au explicat acestora care sunt riscurile la care sunt expuși atât ei, cât și ceilalți participanți la trafic atunci când consumă băuturi alcoolice și se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii recomandă căruțașilor și bicicliștilor să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante pe timpul nopții, atunci când este ceață sau vizibilitate redusă.

 

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: