pamFLEȚI

Poliția făcu o faptă bună. De bucurie, își dădu o teslă-n oo!

Evenimentul din data de 16.02.2022, când o tânără de 14 ani a avut o cădere nervoasă, amenințând că se sinucide, a avut un final fericit. Aceasta a fost convinsă să renunțe la gestul necugetat, astfel, evitându-se o tragedie.

Cu toate acestea, comunicatul "șui" al MAI a iscat un adevărat scandal pe paginile de socializare. Când, cum și care a fost ordinea polițiștilor eroi! 

Gâlceavă mare și altceva nimic! De ce a fost livrat un polițist erou, care de fapt era un fel de erou secund, fiindcă primii eroi au fost alți doi, neglijați prin omisiune de echipa de comunicare. 

Valuri în tribune și galeriile gata făcute. Presa a preluat comunicatul integral, cum e și firesc, comunicat care indica eroul și detaliile expuse. 

Citește: Gorjean desemnat „omul zilei” de către Ministerul Afacerilor Interne

Pe contrasens, însă, apare punctul de vedere al "Sindicatului Europol Gorj", care semnalează eroarea și detaliază cazul, expunând o altfel de cronologie a evenimentelor, dar și a eroilor!!

"Cu toții am văzut postarea de pe pagina de Facebook a MAI în care unul dintre colegii noștri, Subcomisar de poliție... a fost prezentat ca un erou ce a salvat viața unei tinere care a încercat să se sinucidă, așa cum rezultă din link-ul acesta.

Realitatea însă este cu totul alta și nu înțelegem cine a dorit deformarea adevărului prin înlocuirea eroilor care și-au îndeplinit datoria cu profesionalism ca de fiecare dată. 

Astfel, în data de 16.02.2022, colegii noștri Ag. Merișor Răzvan și Ag. Stăiculescu Andrei din cadrul Biroului Ordine Publică Târgu-Jiu au fost sesizați cu privire la faptul că o adolescentă în vârstă de 14 ani se află încuiată într-un apartament intenționând să se sinucidă. 

Răzvan și Andrei nu au stat pe gânduri și s-au deplasat de urgență la fața locului unde au empatizat cu problemele întâmpinate de minoră, iar în urma discuțiilor și negocierilor purtate cu aceasta au reușit să o convingă să le deschidă ușa apartamentului, renunțând la gestul suicidal. 

Imediat, colegii noștri au condus-o pe adolescentă la ambulanța ce se afla în fața blocului unde a primit asistență medicală, ulterior purtând discuții și cu negociatorul din cadrul IPJ Gorj care a sosit la fața locului după ce minora în cauză se afla în afara oricărui pericol.

Nu dorim să fim înțeleși greșit și nu contestăm profesionalismul colegului nostru Cătălin, însă ne vedem datori "Să dăm Cezarului ce e al Cezarului", felicitându-i cu această ocazie pe Răzvan și Andrei, adevărații eroi ai IPJ Gorj, care prin promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă au reușit să salveze viața adolescentei.

Tot pe această cale rugăm colegii care se ocupă de administrarea paginii de Facebook a M.A.I. să își facă treaba la fel de bine precum cei din operativ!!!" a comunicat Sindicatul Europol Gorj.

Una peste alta, musai să revin la teslă. Făcurăm și noi o faptă bună și... dădurăm cu gardu-n oiște. 

Nu sunt răutăcios, dar îi rog cei trei polițiști și pe ceilalți implicați să le explice echipelor de comunicare că în poliție nu-i ca-n fotbal. Pe tabela de marcaj încape o echipă întreagă și nu este cazul să umbrească o reușită cu genul "șui" de comunicate. 

Nu de alta, dar în online se înjură mai ceva ca pe stadioane! Hai, la revedere cu o mai bună vedere!

Vizualizări: 3,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: