Social

Polaris poate începe lucrarea care să elimine mirosul. Primăria Târgu Jiu a emis autorizația!

Autorizația de construire a instalației de ardere a gazelor de la groapa de deșeuri din Târgu Jiu a fost emisă de către Primăria municipiului Târgu Jiu. Anunțul a fost făcut de prefectul Cornel Răducan Morega. “Vreau să mulțumesc pentru operativitate conducerii Primăriei Târgu Jiu. Deși termenul stabilit la întâlnirea pe care am avut-o pentru emiterea autorizației era data de 19 martie 2021, autorizația a fost eliberată cu două zile mai devreme”, a transmis prefectul.

Răducan spune că investiția pentru eliminarea mirosului degajat de groapa de gunoi poate să înceapă, iar termenul maxim asumat de operator este de 11 săptămâni. “Așa cum am stabilit, o comisie va verifica săptămânal stadiul realizării lucrărilor de conformare. În atenția mea se află și alte unități care desfășoară activități care pot genera poluarea mediului”, este mesajul prefectului.

În altă ordine de idei, Polaris a cerut joi prefectului convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a analiza posibilitatea suspendării deciziei Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, prin care a fost suspendată pentru șase luni autorizația de mediu a depozitului de la Târgu Jiu. Potrivit celor de la Polaris, vorbim de 250 de tone de deșeuri în fiecare zi, în tot județul, care nu ar mai fi ridicate din 23 martie. Ar fi un dezastru ecologic major, susține Polaris, mai ales că s-ar suprapune cu efectele negative ale pandemiei.

Vizualizări: 1,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: