Actualitate

Planul secret cunoscut de toți

Planul de restructurare revizuit impus Complexului Energetic Oltenia nu a fost niciodată dat publicității, nici măcar în rezumat. Pe site-ul companiei este un rezumat al planului inițial, cel respins de Comisia Europeană.

Pe site-ul Comisiei Europene a scăpat din greșeală un grafic pe care noi l-am mai prezentat în Sabotorii. Din grafic rezultă clar că, la începutul anului 2026, la CE Oltenia mai rămân doar trei grupuri, și acelea în conservare. Este vorba de grupurile 5 și 6 Rovinari, menținute până în 2030, dar și grupul 5 Turceni, care se închide în 2029.

Lumea este bulversată de politicienii care mint că vom avea energie pe cărbune până în 2032. Este de fapt termenul care care se închid perimetrele miniere, grupurile energetice se închid în 2030. Politicienii mint și că cele trei grupuri vor fi în producție din 2026, deși în documentul Comisiei Europene scrie clar că vor fi în rezervă tehnică.

Din păcate, realitatea este că, imediat după anul electoral, Gorjul este lăsat să moară economic și social. În rest, multă gălăgie și atât. De asta nici nu vor desecretiza planul de restructurare, pentru că trebuie să vă mai mintă până la alegeri.

Vizualizări: 1,944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: