Actualitate

Pîrvulescu spune că pensia va fi mai mare ca salariul

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, susține că aproape toți salariații CE Oltenia care au 52 de ani și lucrează în producție vor îndeplini condițiile de pensionare, dacă noua lege va fi interpretată în favoarea salariatului.

“Dacă legea se aplică în favoarea salariatului, majoritatea colegilor care au 52 de ani au 30 de ani în aceste activități, deci o să aibă la calculul pensiei numitorul 25. (...) Nu cred că va mai sta nimeni, atâta vreme cât pensia va fi mai mare decât salariul”, a spus Pîrvulescu la o emisiune.

Acesta crede că, după miile de pensionări din următorul an, compania va trece prin situații în care va dori să pornească grupuri energetice, dar nu va avea personal. “Va veni un moment în care CEO va trebui să funcționeze și nu va avea oameni. Mai vorbim peste cinci ani. Peste cinci ani încă va mai fi nevoie de energie pe cărbune”, a susținut liderul sindical.

Circa 3.600 de salariați vor îndeplini condițiile de pensionare în această toamnă și tot cam atâția vor pleca în următorii doi ani prin pensionare și concedieri colective.

CE Oltenia mai are în prezent circa 11.300 de salariați.

Vizualizări: 9,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: