Actualitate

Pîrvulescu: Să renunțăm la planul acesta draconic

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, le-a transmis senatorilor prezenți vineri la Rovinari că politicienii ar trebui să se hotărască ce vor cu privire la energia pe cărbune, ca să poată lua decizii corecte.

“Dacă vrem să producem energie pe cărbune încă 10-15 ani, trebuie să o recunoaștem și trebuie să renunțăm la planul acesta draconic, făcut de statul român pentru închiderea acestei activități”, a spus Pîrvulescu.

Liderul sindical spune că, dacă statul consideră că va mai avea nevoie de energia pe cărbune, ar trebui să creeze cadrul necesar pentru a putea fi făcute angajări la Complexul Energetic Oltenia.

“Să dea Dumnezeu să se aplice legea 197, dar asta înseamnă că o să rămânem cu minus două mii de oameni în termocentrale. Să vedem atunci ce face statul român”, a mai spus Pîrvulescu.

CE Oltenia a făcut, de nevoie, circa 1.500 de angajări în acest an, pe perioadă determinată, contracte pe care nu le poate face pe perioadă nedeterminată, pentru că nu permite planul de restructurare.

 

Vizualizări: 2,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: