Actualitate

Va avea ALRO bani pentru asocierea cu CE Oltenia?

Producătorul de aluminiu Alro Slatina a inclus pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 23 noiembrie aprobarea participării societăţii cu 43,5 milioane de euro la constituirea unei societăţi mixte alături de Complexul Energetic Oltenia, în vederea construirii unei centrale electrice de 850 MW la Ișalnița.

Întrebarea este dacă ALRO va avea bani pentru această asociere. În primele şase luni ale anului, Alro a avut un profit de 15,3 milioane de lei, în contextul unei pierderi nete de 47,5 milioane de lei în S1/2021. Veniturile companiei au ajuns la 2,1 miliarde de lei, în urcare cu 39% faţă de anul trecut.

„Securitatea aprovizionării cu energie electrică reprezintă o necesitate pentru industria aluminiului şi va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale grupului într-un mediu de afaceri plin de provocări”, a spus Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro Slatina, despre intenția de asociere cu CE Oltenia.

În conformitate cu anunţul de licitaţie, CEO şi Alro – cel mai mare consumator de energie din România – vor negocia înfiinţarea unei societăţi cu capital mixt de tip SPV (special purpose vehicle).

CE Oltenia urmează să caute investitor și pentru grupul pe gaze de la Turceni, după ce acționarii companiei au respins asocierea cu Tinmar.

Vizualizări: 2,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: