Social

Pictura vandalizată din parc a fost refăcută

Portretul lui Brâncuși din Parcul Central, vandalizat zilele trecute, a fost refăcut, anunță primarul Marcel Romanescu.

“Pictura din Parcul Municipal, atât de apreciată de târgujieni și vizitatori, a fost refăcută. După ce a fost vandalizată, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Adrian Oniga, căruia trebuie să-i mulțumesc pentru implicare, o echipă de artiști a fost în parc și a refăcut opera. Este vorba despre Cătălin Negrea (profesor Liceul de Arte), Cătălin Alexandrescu (artist din Târgu Jiu) și Răzvan Moisa (elev Liceul de Arte)”, a transmis primarul din Târgu Jiu.

Pe pictură fuseseră făcute câteva însemne sataniste, ceea ce a determinat poliția să deschidă dosar penal. Și Primăria Târgu Jiu anunță măsuri.

“Având în vedere faptul că în ultima perioadă ne confruntăm cu numeroase astfel de acte de vandalism, am luat hotărârea ca operele din oraș să beneficieze de supraveghere video.

Totodată, voi cere Poliției Locale mai multă implicare în ceea ce privește prevenirea acestor fapte. Nu voi permite celor certați cu legea să-și facă de cap prin oraș, mai ales acum când au debutat o serie de proiecte ample, menite să schimbe înfățișarea municipiului”, a mai transmis primarul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: