Social

Blocul de locuințe de serviciu intră în reabilitare

Comuna gorjeană Crasna are un bloc de locuințe pentru polițiști, medici și cadre didactice care nu sunt din zonă și locuiesc aici în schimbul unei chirii modice. Autoritățile locale și-au propus pentru anul viitor să anvelopeze blocul, care are o vechime de peste 40 de ani și nu a fost niciodată reabilitat în totalitate. 

Pentru acest lucru s-a stabilit suma de 200.000 de lei, care va fi prevăzută în bugetul anului viitor.

La parterul acestui bloc funcționează un cabinet medical, poșta, dar este și un apartament de asistență socială folosit de persoanele care aflate la un moment dat în dificultate.

”Blocul este din anul 1980 și nu a fost niciodată reabilitat. Am schimbat în urmă cu ceva timp învelitoarea și acum ne-am gândit să-l și anvelopăm. În acest bloc sunt locuințe de serviciu. Avem șase apartamente la etajul 1 și 2, unde stau polițiștii, personal didactic și medicul veterinar. Aceștia nu sunt din comună, dar își desfășoară aici activitatea și, ca să nu facă naveta, le-am pus la dispoziție aceste locuințe pentru care plătesc o chirie de aproximativ 100 de lei pe lună”, a spus viceprimarul din Crasna, Gheorghe Sanda.

Blocul va fi reabilitat cu bani de la bugetul local, iar lucrările vor începe anul viitor, atunci când vremea va permite acest lucru.

Vizualizări: 774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: