Social

Proiect pentru copiii care vor să păstreze tradițiile din comună

Primăria gorjeană Bălănești a accesat prin GAL un proiect care vizează păstrarea meșteșugurilor și a tradițiilor din localitate. Vor fi cumpărate războaie de țesut, dar și căsuțe în care copiii să afle cum era viața odată.

Proiectul implementat în comuna Bălănești are o valoare de 25.000 de euro.

”Încă mai sunt copii dornici să păstreze tradițiile și trebuie să-i susținem. Căbănuțele o să le amplasăm în incinta Căminului Cultural din satul Voiteștii din Vale. Eu mă bucur să avem copii care vor să ducă aceste meșteșuguri mai departe”, a declarat primarul din comuna Bălănești, Ovidiu Pungan.

La Bălănești există și un muzeu de artă populară, făcut de o profesoară din localitate. Ana Lupu a adunat în muzeul său sute de obiecte străvechi de mare valoare. „Sunt aproape toate dispozitivele pentru ţesut, de la război până la maşină de depănat, obiectele rezultate din această îndeletnicire (velinţe, covoare de pus pe perete, cergă), mobilier, sobă cu plită, lăzi de zestre, cufere, geamantane, oale, tuciuri, coşuri, baniţe, botă, lămpi de iluminat, nelei etc.“, spunea Ana Lupu anul trecut, într-un interviu.

Vizualizări: 873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: