Social

Petrolul Ploiești se impune la Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a pierdut jocul cu CSM Baschet Petrolul Ploiești, scor 75-81. Meciul a contat pentru etapa a 23-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Jalen Dupree a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 19 puncte. A fost o partidă în care baschetbaliștii gorjeni au fost foarte aproape de o revenire de senzație, de la -25 pe tabelă. Gorjenii s-au apropiat la doar 3 puncte, dar nu au mai avut forța necesară să întoarcă rezultatul. 

Jocul de la Târgu Jiu a fost unul destul de asemănător cu ceea ce s-a întâmplat în meciul tur, atunci când Ploieștiul a avut un ecart de 20 de puncte, față de 25 în meciul retur. La fel ca în partida de la Ploiești,  gorjenii au reușit să reintre în meci. Dacă atunci au câștigat meciul, de data asta băieții lui Kresimir Basic nu au mai avut resursele necesare să întoarcă rezultatul. 

A fost un meci cu două reprize diametral opus. Prima repriză a aparținut în totalitate oaspeților, asta și pe fondul unui joc în care baschetbaliștii gorjeni nu s-au regăsit, în special pe fază ofensivă. ”Nu-mi amintesc să fi avut în carieră o repriză atât de proastă din punct de vedere ofensiv. A fost un dezastru, nu ne-a ieșit nimic, nu am marcat aruncările deschise. Ploieștiul a pedepsit orice greșeală”, a declarat la conferința de presă, antrenorul Kresimir Basic.

Repriza secundă a aparținut echipei din Târgu Jiu, care a încercat o revenire de senzație, de la -25 pe tabelă, scor 25-50. Gorjenii au pornit o cursă nebună de urmărire a adversarului. ”A doua repriză am fost mai buni, mai combativi, ne-am bătut. A părut că putem reveni în meci, însă este foarte dificil să faci asta împotriva unei astfel de echipe”, a declarat Kresimir Basic, care și-a cerut scuze suporterilor gorjeni pentru eșec. ”Ne cerem scuze față de suporteri. Trebuie să ne găsim din nou ritmul, să fim acea echipă agresivă. Până săptămâna viitoare, trebuie să reglăm aceste aspecte. Trebuie să ne revenim ca echipă”.

Cel mai bun marcator al grupării gorjene a fost Jelen Dupree. Americanul a reușit 19 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. A fost urmat de Milan Luzaic, cu 15 puncte, o recuperare și 2 pase decisive. Noam Weinberg a totalizat 10 puncte și 5 recuperări. Camil Berculescu a avut o nouă evoluție foarte bună. Baschetbalistul gorjean a încheiat meciul cu 9 puncte, 3 recuperări și un asist. Dimitrius Underwood a încheiat meciul cu 7 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive. Ethan Wright a totalizat 6 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. Tot cu 6 puncte a încheiat meciul și Cameron Oluyitan, care a mai avut și 3 recuperări. Pivotul Arsenije Vuckovic a încheiat meciul cu 3 puncte și 2 recuperări.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 7p, David Antonescu, Noam Weinberg 10p, Milan Luzaic 15p, Octavian Popa Calotă, Ethan Wright 6p, Camil Berculescu 9p, Cameron Oluytan 6p, Jalen Dupree 19p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 3p. Antrenorprincipal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: