Social

Peste o mie de gorjeni au renunțat la animale

Peste o mie de gorjeni au renunțat în acest an la activitatea de creștere a animalelor. Dacă la începutul anului erau înregistrate în județul Gorj un număr de 30.761 exploatații cu animale, la începutul lunii octombrie la nivelul județului mai erau înregistrate 29.672 exploatații.

Cel mai mult s-a redus numărul gorjenilor care cresc bovine, de la 8.098 la 7.360, dar aproape la fel stau lucrurile în cazul ovinelor, caprinelor sau suinelor.

Potrivit evidențelor Direcției Sanitar Veterinare Gorj, în județ ar mai fi circa 29.000 de bovine, 139.000 de ovine, 21.400 caprine și 52.900 porcine. Doar numărul de ovine este în creștere ușoară, restul în scădere.

Ca să nu aibă bătătura goală, cei care au renunțat la creșterea animalelor și-au luat păsări. Numărul de păsări din gospodării a crescut de la 1,8 milioane la 2,1 milioane de la începutul anului și până în momentul de față, fiind singura creștere semnificativă.

Principala cauză a acestui fenomen este îmbătrânirea populației care locuiește la țară, dar seceta și scumpirea furajelor au contribuit și ele.

Vizualizări: 1,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: