Eveniment

Peste o mie de amenzi date șoferilor în câteva zile

Polițiștii gorjeni au aplicat în perioada 17-23 ianuarie 1.190 de sancțiuni contravenționale, în valoare  de peste 173.200 lei, fiind constatate și 11 infracțiuni, cinci dintre acestea fiind la regimul rutier.

 

Din totalul de 1.190 sancțiuni, 253 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, fiind cea mai comuna contravenție comisă de conducătorii auto în  această perioadă.

 

Totodată, și indisciplina pietonilor și bicicliștilor a fost sancționată de polițiști, fiind aplicate peste 220 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile comise.

 

"În cadrul acțiunilor, polițiștii au  reținut 138 de permise de conducere, cele mai multe pentru depășirea regimului legal de viteză (69), dar și pentru neacordarea priorității de trecere pentru pietoni (10) sau conducerea sub influența alcoolului(9)", a comunicat IPJ Gorj.

 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au retras și 52 de certificate de înmatriculare.

 

De precizat este faptul că în anul 2021, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, produse pe raza judeţului Gorj au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonală, abateri comise de bicicliști, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dar și neacordarea priorității de trecere pentru pietoni.                 

 

Astfel de acțiuni se desfășoară în permanență, scopul fiind asigurarea de condiții propice pentru circulația în siguranță pe drumurile publice.

Vizualizări: 1,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: