Eveniment

Pedeapsă pentru un cerșetor care a încercat să tâlhărească o femeie pe stradă

Un bărbat din Târgu Jiu a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, după ce a vrut să tâlhărească o femeie, pe o stradă din municipiu. Fărădelegea a avut loc în data de 2 februarie, în jurul orei 16.30. 

Femeia le-a spus polițiștilor că, în timp ce se deplasa pe strada Brânduşei din localitate, întorcându-se de la cumpărături, un bărbat a încercat să-i sustragă poşeta de mână pe care o avea asupra sa și a trântit-o pe sol. Pentru că femeia a opus rezistență, tâlharul nu a reuşit să-i sustragă niciun bun. 

Văzând că nu a reuşit să sustragă niciun bun, acesta a fugit pe o aleea, fiind urmat câţiva metri de victim sa, care a strigat după ajutor, fără însă a fi auzită de vreo persoană.

Polițiștii au reușit să-l găsească cu ușurință, dat fiind faptul că acesta a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. A fost supus unei expertize medico-legală neuro-psihiatrică din care a reieșit că prezintă diagnosticul de retard mental uşor cu tulburări de comportament, care nu este o maladie psihică. Drept urmare, s-a concluzionat că a acționat cu discernământ. 

Acesta și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor. ”Fiind audiat, inculpatul a recunoscut fapta săvârşită, declarând că se afla în cartierul Brânduşei, pentru a cerși mâncare de la locatari, iar în momentul în care a observat-o pe persoana vătămată (…) a luat hotărârea infracțională de a-i sustrage geanta, pentru a face rost de bani să îşi ia mâncare”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.

Magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei cu închisoarea pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pentru că femeia s-a constituit parte civilă, acesta a fost obligat de instanță să plătească 1.000 lei daune morale. În plus, va trebui să plătească și 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Hotărârea pronunțată miercuri, 6 iulie, de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Vizualizări: 709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: